Informatie

STR Vastgoed is een dynamisch advies- en tekenbureau voor particulieren en de zakelijke markt op het gebied van bouwen. Van kleine verbouwingen zoals dakkapellen tot het uitwerken van bijvoorbeeld dure en exclusieve gevel-elementen; overal hebben wij ervaring mee en voor niks gaan we aan de kant.

Vanuit Bergen werken wij met een vast team aan partners samen om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Bergen, Egmond, Schoorl en Alkmaar zijn voornamelijk de locaties waar wij het meest actief zijn, echter hebben wij ook diverse internationale projecten gedaan.

 

Naast het begeleiden van particulieren in het bouwproces bieden wij ook verschillende diensten aan voor de zakelijke markt. Onder andere projectontwikkelaars, aannemers, architecten en overheidsinstellingen behoren tot onze klantenkring. Voor deze groep bieden wij een zeer breed en gevarieerd pakket diensten aan waaronder:

- Maken van bouwtekeningen voor aanbouw, verbouw of nieuwbouw;

- Digitaliseren van oude bouwtekeningen;

- Ontwerpen en uitwerken van bouwwerken;

- Aanvragen van de benodigde vergunningen;

- Maken van productietekeningen voor specifieke producten;

- Maken van visualisaties of artist impressions;

- Ondersteuning van vastgoedmarketing;

- Verzorgen van projectmanagement;

- Et cetera, zoekt u een specifieke product of dienst maar staat deze er niet tussen; neem gerust contact op viainfo@strvastgoed.nl.

 

Het is als particulier niet eenvoudig om iets aan uw woonomgeving te veranderen. Bij een verbouwing heeft u onder andere te maken met de wet- en regelgeving van uw gemeente en met de verbouwing zelf. Voor veel particulieren is de verbouwing zelf al een lastige situatie omdat veelal de bouwtechnische kennis niet aanwezig is. STR Vastgoed kan u begeleiden bij het volledige bouwtraject en kunnen ervoor zorgen dat u zonder stress een verbouwing meemaakt. Wij zijn het aanspreekpunt tijdens de bouw en zorgen ervoor dat de kosten binnen het vooraf vastgestelde budget blijven.

Wij ondersteunen particulieren bij de volgende elementen binnen het bouwproces:

1. Eisen en wensen bepalen

Als eerste bepalen we welke indeling u wilt hebben voor de verschillende ruimtes en hoeveel extra ruimte u nodig heeft. Daarnaast kijken we direct naar de materiaalkeuze en verschillende installaties die nodig zijn. Ontwerpen kunnen we bij STR Vastgoed zelf maken maar we kunnen bij grotere projecten er ook voor kiezen een architect in te schakelen.

2. Aanvragen bouwvergunning

Zeer waarschijnlijk heeft u een bouwvergunning nodig voor het maken van de verbouwing. Om een bouwvergunning aan te vragen zijn bouwtekeningen nodig van plattegronden en doorsnedes welke STR Vastgoed kan verzorgen. Daarnaast hebben wij connecties om eventuele bodemonderzoeken en constructieberekeningen te laten maken.

3. Prijsvormingstukken overleggen

Om een goede offerte te laten maken door een aannemer is het van belang dat er prijsvormingstukken gereed zijn. Dit zijn bouwtekeningen en technische omschrijvingen waar het gehele project uitgewerkt is.

4. Aannemers benaderen en opdracht geven

Samen maken we een selectie van aannemers die een offerte mogen maken voor uw project. Deze offertes worden opgesteld aan de hand van de prijsvormingstukken en controleren we vervolgens op volledigheid. Na de strikte controle gaan we in onderhandeling met de aannemer om ervoor te zorgen dat alles binnen budget gerealiseerd kan worden. Vervolgens gunnen we een aannemer het project en leggen we de planning, prijs en betalingen van termijnen vast in een schriftelijke opdracht.

5. Begeleiding tijdens de bouw

Tijdens de bouw organiseren we een aantal bouwvergaderingen waarin het verloop van de bouw wordt besproken. Gaat alles conform de planning en gemaakte afspraken? Daarnaast zorgen we ervoor dat alles binnen budget blijft en dat er niet zomaar meerwerk in rekening gebracht kan worden. Daarnaast controleren we de aannemer op de kwaliteit van het bouwen.

6. Oplevering en nazorg

Tot slot zorgen we ervoor dat uw woning wordt opgeleverd conform de vooraf vastgestelde eisen en afspraken. Als er nog punten van kritiek zijn zullen die door de aannemer opgelost moeten worden. Als er na de verbouwing problemen ontstaan zorgen wij voor de nazorg; uw probleem is ons probleem.